Kasza Emese - MEI KAWA


A név a tervező, Kasza Emese nevének betűiből egy játékos szóösszetétel, amely ráadásul szingapúri  -mandarin- nyelven azt jelenti: „ne sírj utánam többé.”

A név első része a kellemes csengésű MEIKA a női vonalat erősíti, amelyben benne van minden olyan női minőség, amely számunkra fontos. Egyszerre lágy és kecses ugyanakkor pajkosan eleven, visszafogottan érzéki és rafináltan ötletes. Megidézi az észak letisztultságát, apró részleteiben viszont eredetiség és finom irónia bujkál.

A KAWA a férfi oldalról szól. Határozott, lendületes, karakteres és átgondolt. A férfit véve alapul, aki nem elégszik meg a középszerűséggel, aki a konfekción túl akar érvényesülni. A szigorúan strukturált vonalvezetés helyett itt a lazaság megengedett, amely az anyagválasztásban, a hétköznapi hordhatóságban jut kifejezésre.  A mindennapok szürkeségéből kívánja viselőjét kiemelni visszafogottan, ugyanakkor jelentőségteljesen.

MEI KAWA a férfi és a női minőség egyszeri találkozása. Hatással vannak egymásra, kiegészülnek, egybeolvadnak, összemosódnak. A férfi kollekció könnyedséget, stílust és kényelmet kap; a női játékosságot, praktikumot és variálhatóságot. Tudatosan a természetesség felé tart. Formájában hordoz némi absztrakciót, de mindvégig a funkcionalitás jegyében teszi ezt. Letisztult formavilág, amelyet finom humor jár át; gondosan összeválogatott kelmék, amelyeket egyedi szabászati megoldások tesznek izgalmassá.

MEI KAWA, ahol egy új minőség születik.

http://www.facebook.com/meikawa
http://meikawa.tumblr.com/
http://meikawa.com/